Hemma i Sverige!

Nu är jag hemma i Göteborg igen! Landade igår kväll och det har varit full rulle sedan dess. Känns kul att vara tillbaka, men även tråkigt att säga hejdå till kompisarna i Bryssel. Jag fick en riktigt fin avslutningshelg i alla fall. I lördags började jag dagen med ett besök på Parlamentarium. Hade tänkt att gå dit redan min första vecka, men sen har tiden bara gått. Det var hur som helst en jättebra utställning! Dessutom gratis inträde och ljudguide på alla EU-språk, vilket är riktigt bra.
 

Efter jag varit på Parlamentarium tog jag och Toby tunnelbanan till Erasme där Neuhaus har sin chokladfabrik och även en outlet där man kan köpa goda praliner till ett förmånligt pris. Dessutom får man smaka hur mycket man vill, vilket är lite farligt om man gillar choklad hehe :) Passade på att köpa med mig choklad hem till familjen och kollegorna.
 
Därefter åkte jag och Toby in till stan och strosade runt. Gick omkring vid Grand Place och sedan bort mot Palais de Justice.
 
På kvällen mötte jag upp Tommaso och två av hans kompisar för att äta middag vid Sainte-Catherine. Därefter gick vi vidare till en bar i närheten, där vi mötte upp Toby och så småningom Ville. Blev en jättetrevlig kväll och en fin avslutning på mina 6 veckor i Bryssel! Vill rikta ett stort tack till alla fina vänner som jag fått under dessa veckor! Jag hoppas att det inte dröjer så länge tills vi ses igen :)
 
På söndagen blev det packnig och utcheckning från hotellet. Sedan tog jag en härlig promenad vid Schuman och avslutade med en pommes frites-lunch vid Place Jourdan. Där träffade jag även Gunnar som är dirigent i kören, vilket var trevligt! Sedan var det dags att bege sig till flygplatsen.
 
Kommissionsbyggnader vid Schuman.
 
Då var alltså mitt Bryssel-äventyr slut för denna gång och detta blir även mitt sista inlägg i bloggen. Det har varit kul att skriva och lägga upp bilder, och det kommer säkert vara kul för mig att kolla tillbaka på i framtiden. Tack för att ni har läst och kommenterat! Önskar er en riktigt fin vår! Själv åker jag vidare till Borlänge redan nu i veckan...från en metropol till en annan... ;)
 
Ha det toppen!
 
Stor Kram,
Sandra
RSS 2.0