En riktigt fin helg!

Har haft en toppenhelg! Solen sken hela helgen och Patrik var här på besök. I fredags gick vi runt i Bryssel och kollade på alla sevärdheter och åt gott. På kvällen hade jag bokat bord på en restaurang som Viktor hade tipsat mig om som hade goda musslor, vilket jag tror är Belgiens nationalrätt. Vi åt en fantastisk trerätters middag och det var jättetrevlig personal - tack för tipset Viktor!
 
Två bilder från fredagen:
 
Selfie vid Manneken Pis
 
Moules frites äts med haklapp :)
 
 
På lördagen åkte vi till Brygge. Vilken stad! Otroligt fint! En oförstörd medeltida stad med vindlande gator som slingrar sig förbi pittoreska kanaler, kantade med stiliga byggnader. Jag tog givetvis massa bilder:
 
Sint-Salvatorskathedraal...
 
...med denna pampiga orgel.
 
Från i stort sett alla håll i staden kan man se Belfort, Bygges klocktorn.
 
Belfort. Klocktornet byggdes under 1200-talet och är ett åttkantigt torn som är 83 m högt. Tidigare fanns stadens privilegiebrev från medeltiden i tornet. Tyvärr var det jättelång kö till att få gå upp i tornet, så vi kunde inte göra detta. Det blir något att spara tills nästa gång :)
 
Belfort och flera andra fina byggnader ligger vid Markt, marknadsplatsen från 1200-talet som ligger i hjärtat av Brygge. Den kantas av medeltida gavelhus från 1600-talet och marknader har hållits här sedan 900-talet.
 
Markt.
 
Markt.
 
Stadhuis. Ett av Belgiens äldsta och finaste stadshus som byggdes mellan 1376 och 1420. Byggnaden används än idag som rådhus.
 
Heilig Bloed Basiliek. Heliga blodets basilika hyser en av Europas mest vördade relikskrin, en helig flaska som anses innehålla ett par droppar blod och vatten som tvättats från Jesu kropp av Josef från Arimataia. Flaskan fördes hit från Jerusalem 1150.
 
Inne i Heilig Bloed Basiliek.
 
Blinda åsnans gränd. Ett lustigt namn på denna trånga gränd med valvbågar som leder från Burg till Vismarkt.
 
Brygge - Belgiens Venedig. Många åkte en tur med båt i kanalerna.
 
Medeltida byggnader vid floden Dijver. Tornet på bilden är Belfort.
 
Brygge.
 
Brygge.
 
Brygge.
 
 
I söndags strosade vi runt i Bryssel igen och njöt av det fantastiska vädret. Kändes nästan som vår!
 
Här är två bilder i Parc de Bruxelles:
 
Såg flera papegojor(?) i parken :)
 
Palais de la Nation. Säte för det belgiska parlamentets båda kamrar sedan 1831.
 
 
Som ni ser har det varit en helt fantastisk helg! Idag började min 5e jobbvecka här, vilket innebär att det bara är två veckor kvar innan det bär av hemåt igen. Tiden har verkligen gått fort! Idag på jobbet har jag lagt mycket tid på att formulera specifika och bra frågor till PLK (polska infrastrukturförvaltaren), då de vill besvara mina frågor via mail istället för att bli intervjuade på telefon. Imorgon ska jag intervjua Banedanmark. Fullt ös även denna vecka med andra ord! :)
Birgitta
2015-02-11 @ 09:44:18

Brygge- vilken fantastiskt vacker stad. Tack för alla fina bilder. Dit måste man ju åka någon gång. 👍

Eva
2015-02-11 @ 13:04:30

Patrik klär i haklapp 👍😃

Svar: Haha javisst gör han ;)
sandraibryssel.blogg.se




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0